top of page
  • Writer's pictureJelena Stefanović

SEEKH KEBAB

Ovo je vrsta kebaba, popularna u južnoj Indiji i Pakistanu, odakle i potiče. Pravi se od mlevenog mesa, najčešće jagnjetine, govedine ili piletine, formiranog u cilindre na ražnjićima i pečenog na roštilju, mangalu ili u atandooru, mekani su i sočni i dobro začinjeni brojnim začinima, ponekad se dodaju i masti kako bi se još više poboljšao ukus.


Sastojci: 500 gr.junećeg mesa 1 kom.svežeg đumbira 3 cm. 3 čena belog luka 3 ljute sveže papričice malo svežeg peršuna ¼ kašičice kumina malo sveže nane na vrh noža sode bikarbone ¼ kašičice kurkume na vrh noža tucane aleve paprika ¼ kašičice komorača ½ kašičice garam masala ¼ kašičice mlevenog korijandera ¼ kašičice soli ½ glavice crnog luka


Priprema:

Meso i sve ostale sastojke staviti u multipraktik i mleti dok masa ne bude samlevena kao pašteta, lepljiva. Onda dodati malo omekšalog putera, 1 kašiku, pa rukom dobro izmesiti masu. Ostaviti 2-3 sata da se marinira.

Posle toga od mesa na štapiću za ražnjiće napraviti dugačak ćevap, izvući štapić , a ćevape staviti u tepsiju, u koju se u sredinu staviti malu, staklenu činijicu u koju treba staviti komdić žara da nadimi meso u poklopljenoj tepsiji-svega 2 minuta. Ovaj korak može da se preskoči ako nemate mogućnosti da to uradite.

Onda zagrejati gril tiganj i ispržiti na njemu sve ćevape. Seekh ćevapi se obično služe sa raitom, salatom, kriškama luka, kriškama limuna ili zelenim čatnijem i jedu sa naan hlebom ili parathama.



28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page