top of page
  • Writer's pictureJelena Stefanović

PREGO ROLLS sendvič

Prego Rolls je vrlo popularan sendvič širom Mozambika. Inspirisan je portugalskim sendvičem sa mozambičkim pečeatom u vidu posebnog sosa. U nekoj vegetarijanskoj varijanti samo se koristi grilovani sir umesto šnicle.


Sastojci:

4 veće kajzerice ili lepinjice

4 šnicle od pilećeg belog mesa

1 glavica crnog luka

1 svež paradajz opciono

nekoliko kašika prego sosa za svaki sendvič

za prego sos:

1/4 šolje peri-peri sosa

1/2 šolje paradajz sosa

3 kašike limunovog soka

3 kašike maslinovog ulja

soli po ukusu

3 čena belog luka, narendanih


Priprema:

Prvo napravite sos-stavite sve sastojke za prego sos u činiju i dobro promešajte. Sos podelite na dva dela, u jedan ćete staviti šnicle da se mariniraju, a drugi ćete mazati na sendvič.

Svaku pileću šniclu lagano istucite tučkom za meso da je malo istanjite i omekšate. Stavite pileće šnicle u činiju i prelijte jednim delom sosa, ostavite u frižideru sat vremena da se meso marinira.

Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju, na jakoj vatri i propržite šnicle zajedno sa marinadom. Pržite ih minut-dva sa svake strane dok ne budu lepo pržene. Dodajte još ulja ako je potrebno.

Prepolovite po širini lepinjice.

Crni luk isecite na kolutove i zapecite na ringli ili na suvom tiganju da malo pregori. Luk možete da isečete i na rebarca i da ih propržite na ulju da se karameliziju, kako više volite.

Isecite rolnice na pola. Donju polovinu premažite sa malo prego sosa, stavite po jednu šniclu i prelijte još sosa ako želite. Preko sosa stavite malo prepečenog luka i kolutove paradajza ako želite i prekrijte drugom polovinom lepinjice.




Recent Posts

See All

Comments


bottom of page