top of page
  • Writer's pictureJelena Stefanović

CASSE CROUTE-tuniski sendvič

Casse croute je tuniski sendvič sa tunjevinom i povrćem, popularna ulična hrana.


Sastojci za 4 osobe: 1 veliki baget ili 4 kifle harissa pasta po ukusu 6 kiselih krastavčića srednje veličine 1 veliki paradajz 1 crnog luk ili veza mladog luka, samo beli deo 1 konzerva usitnjene tunjevine maslinovo ulje, može i ono iz konzerve 2 krompira srednje veličine malo ulja za prženje pomfrita 4 jaja kapari i masline opciono so i biber, po ukusu, ako treba


Priprema: Skuvajte jaja 8-10 minuta, da budu tvrdo kuvana. Ostavite ih da se ohlade, pa ih isecite na kolutove. Možete napraviti ovaj sendvič i sa prženim jajima na oko (žumance ne treba da bude meko) umesto tvrdo kuvanim. Prženo jaje se na sendvič stavlja celo. Oljuštite krompir i isecite ga kao za pomfrit. Zagrejte ulje u tiganju i ispržite krompir, okrećući ga kada porumeni. Izvadite iz tiganja i stavite na tanjir obložen papirnim ubrusom da upije višak ulja. Posolite ih dok su još vrući.

Napravite tunisku salatu-iseckajte krastavce i luk na kolutiće, a paradajz na kockice, odbacite semenke, jer su previše vodene, pomešajte u činiji sa 2 kašike maslinovog ulja i sa kaparima. Dodajte prstohvat mlevenog crnog bibera.

Kad ste sve pripremili složite sendviče:uzmite baget i isecite po dužini, ali ne sasvim do kraja. Namažite onoliko harise koliko želite na obe strane hleba. Rasporedite ravnomerno tunjevinu na jednu polovinu hleba ili kifle, pa preko nje tunisku salatu, a preko stavite isečeno jaje. Na kraju dodajte pomfrit i preklopite gornju polovinu hleba ili kifle.

Poslužite sa maslinama po želji.


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page